Copyright 2019© Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door P. Collewijn

Mijn naam is Paula Collewijn, geboren in 1978, het jaar van Het Paard, en autodidact Kunstenares. Mijn specialisatie is het schilderen, tekenen en beeldhouwen van dieren en mensen.


Ik maak vrij werk (Vrije Expressie) in een realistisch/ expressieve stijl.

Mijn vrije expressie werk komt tot stand door een structuur op het doek waardoor het dier “leeft”. Dit “leven” van het werk komt tot ontstaat vanuit het gevoel waaruit een beeld is gecreëerd. landschappen kunnen prachtig zijn maar bij mij staat het  dier centraal en de “spirit” van het  dier maakt het doek compleet, een mengeling van de ziel van het dier en mijn gevoelsbeleving.


Ik ben geïnspireerd door het werk van de oude grootmeesters;  waaronder Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rembrandt en Théodore Géricault. Ik geef mijn eigen “Touch” aan alle werken.


De titel waarmee ik mijn werk omschrijf is: The Art of Cats , Souls of Art,met andere woorden, De Kat is Kunst voor mij, met een grote Bezieling.

Naast realistische tekeningen maak ik ook werk in een 17e eeuwse schildertechniek. Deze techniek geeft een authentieke uitstraling aan het werk, een schilderij met geschiedenis. Ontstaan uit het opbouwen van diverse lagen, ten einde een levensecht portret op doek te zetten. Een levensecht beeld, met  een vacht en spieren zo geschilderd dat je ze aan zou kunnen raken. Ogen zijn voor mij de spiegels van de ziel en daarom leg ik daarin een intense expressie waar het karakter van het dier op een natuurlijke wijze uit “spreekt”.


                                           

                                               Paula Collewijn


                                                         

                                                                                                                              


Privacybeleid

Home

Paard In Vrije Expressie

Sculptures

Katten

Honden

Paarden

Meer over de kunstenares

eXTReMe Tracker

Souls of Art  Portraits - Portraits with a Soul

~ The Art of Cats ~

Exposities

Contact

“If you look inside your soul, the world will open to your eyes, you’ll see” Era

Souls of Art

“Art goes beyond words”  P. Collewijn

Over de Kunstenares

Over de Kunstenares

Publicaties

Video Presentation Souls of Art